Om naar China te reizen is er nog altijd een visum vereist en komt dat door de nogal strenge regels die er gelden. Naast het reizen naar China zelf, worden er ook veel eisen gesteld om in het prachtige land zelf overal naartoe te kunnen gaan. Voordat het echter zo ver is, zal het visum wel in orde moeten worden gemaakt. De regelgeving daarvoor is duidelijk en ondervindt men over het algemeen geen last van stagnaties.

Je stipt houden aan de regels is vereist

Bij het invullen van de visumaanvraag, is het belangrijk om op alle vragen antwoord te geven. Een leeg vakje zorgt onherroepelijk voor een afgewezen aanvraag. Voor degenen die zo een aanvraag voor de eerste keer zullen doen, is het daarom beter om wat hulp te gebruiken. Zo voorkom je zeker een heleboel ongerief. Voordat je echter aan het  invullen begint, is het ook goed om te weten dat alles over jouw verblijf daar duidelijk moet zijn. Voor zakenlieden is het ook vereist dat ze een uitnodiging bij zich hebben van de partner(s) die ze zullen bezoeken in China.

Voor toeristen wordt de aanvraag vaak door het reisbureau in orde gemaakt, maar is het natuurlijk ook mogelijk om ook zelf de reis in orde te maken. Voor het verblijf in China kan er gekozen worden voor een hotel, maar kan dat ook bij familie of vrienden. Die moeten in ieder geval wel een uitnodiging versturen en moet dat ook aangehecht worden aan de stukken voor de visumaanvraag.

Wie twijfelt kan altijd nog wat hulp in roepen

Met zoveel regels van toepassing op de visumaanvraag, is het beter, vooral voor de eerste keer, om de hulp in te roepen van experts op dit gebied. Die zorgen niet alleen ervoor dat jij alles gedaan krijgt, maar kunnen ook de partners in China (bedrijf, familie, hotels) de nodige instructies worden gegeven. Er zijn nogal wat details niet over het hoofs gezien mogen worden. zo dient de uitnodiging van een bedrijf afgedrukt op briefpapier van hun zelf en moeten alle stukken met de computer ingevoerd worden. apart is het vakje op het aanvraagformulier waar de naam van de persoon die af zal reizen ook in het Chinees geschreven zal moeten worden. dat wordt echter door de Chinese autoriteiten zelf gedaan.

Indien alles naar behoren is ingevuld en de bijhorende stukken ook volgens de regels zijn aangehecht, zal de aanvraag geen stagnaties ondervinden en beschik je over binnen een week of twee al over een visum. In bijzondere gevallen kan het visum ook eerder verstrekt worden.  de geldigheidsduur van het visum varieert en zullen ook de kosten voor de aanvraag daar van afhangen.

Visum voor China
Waardeer deze pagina